Στο παρακάτω σχήμα παρουσιάζονται τα τμήματα/κομμάτια του βοδινού, καθώς και οι προτεινόμενοι τρόποι μαγειρέματος.
Έτσι, θα γνωρίζετε τι να μας ζητήσετε και πως να το μαγειρέψετε!
- Σβέρκος ή Ελιά
Βραστό, φούρνος, κατσαρόλα - Σπαλομπριζόλες
Τηγάνι, σχάρα, φούρνος - Σπάλα
Βραστό, φούρνος, κατσαρόλα - Μπριζόλες
Σχάρα, τηγάνι, φούρνος - Κόντρα
Σχάρα, τηγάνι, φούρνος - Φιλέτο
Σχάρα, τηγάνι, φούρνος - Κιλότο
Κατσαρόλα, σχάρα, τηγάνι, φούρνος - Στήθος
Βραστό, φούρνος, κατσαρόλα - Λάπα (κοιλιά)
Φούρνος, κατσαρόλα, τηγάνι - Τρανς
Φούρνος, κατσαρόλα, τηγάνι - Νουά
Κατσαρόλα - Στρογγυλό
Κατσαρόλα - Ουρά
Φούρνος, κατσαρόλα - Κότσι - Ποντίκι
Βραστό, φούρνος